Бажаючих стати спонсором блогу "Завдання для душі", просимо писати на адресу zdd.blog@gmail.com. Будемо дуже вдячні за співпрацю!

Шановні учасники завдань! Якщо ви, по результатах одного з наших завдань, стали власником призу або ж запрошеним дизайнером, але так і не отримали призу чи умов завдання, напишіть нам на адресу zdd.blog@gmail.com.

Через високу вартість відправки, із жовтня 2013 року безкоштовна доставка призів здійснюється лише по території України. Сподіваємось на ваше розуміння!
______________________________________________

З березня 2014 року наш блог йде у творчу відпустку. Про наше повернення Ви дізнаєтесь із публікацією нового завдання!

вівторок, 29 травня 2012 р.

Міні-МК від Валентинки. Скрап-папір.

Привіт!
Крім скрапу, я також захоплююсь декупажем. Часто попадаються серветки з дуже красивим фоном, який хочеться неодмінно використати для листівки.. Ось так мені "приспічило" зробити конверт для грошей) 


Ви певно зустрічали варіант склеювання двох аркушів за допомогою харчової плівки, та у мене ці експеременти не були успішними, все місцями розслоювалось. Тут в нагоді стало ще одне хоббі - шиття.

Отже, нам потрібно серветку на звичайному папері, папір-основу (бажано білу, у мене ватман за 3 грн) та клейову павутинку (продається в магазині тканин 8,20 грн м.п. шириною 90 см)

Цим способом можна зробити картон із серветки, скрап-паперу чи просто роздруківки, використовуючи папір різної плотності для основи.

Клейову павутинку вирізаємо по розміру основи і складаємо в сендвіч: основа-павутинка-серветка. Не забуваємо зняти з серветки два білих шари.


Під низ та поверх нашого сендвіча кладемо по аркушу паперу та все гарно пропрасовуємо, довго на одному місці не затримуємось і не забуваємо виключити пар. Один нюанс - перфорація по краю серветки не завжди розпрасовується. Другий нюанс)) - якщо в вас роздруківка - то малюнок може трішки причепитися до аркушу, через який прасуємо і трішки відіб'ються кольори.


Коли клейова павутинка розплавилась, все закріпилось і нічого відставати не буде (лише там, де погано пропрасовано, що легко виправляється). Відрізаємо лишнє і отримуємо папір з гарним візерунком.

Розділивши біговкою готовий аркуш на три частини я отримала конверт.


Сподіваюсь, ця інформація стане Вам у пригоді.
Ваша Валентинка ♥

P.S. Нагадаю, що у нас тривають завдання "Українське весілля" та "Щасливе дитинство". Чекаємо ваших робіт до 31 травня.

15 коментарів:

  1. вишукано поучилось! дякую за мк! :)

    ВідповістиВидалити
  2. Валю, класна ідея і чудовий МК! Ніколи не пробувала декупаж але серветки справді іноді трапляються дуже гарні, а це чудовий спосіб їх пристосувати до скрапу!

    ВідповістиВидалити
  3. Дівчатка! Дякую за гарні відгуки. Рада старатись для Вас!

    p.s. запрошую усіх до участі в наших завданнях, не проходьте мимо)

    ВідповістиВидалити
  4. ой какая идея здоровская! спасибище!))

    ВідповістиВидалити
  5. дуже цікава ідея, уже не раз задумувалась над тим, як перенести гарну серветочку на листвіку,а тепер буду знати, дякую!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Валічка, суперовий МК! Щось схоже робила із серветками! Класний конверт получився!

    ВідповістиВидалити
  7. МК - просто знахідка.в мене якраз назбиралось пару салфеток, яких так жалко викинути.Дякую)))

    ВідповістиВидалити
  8. Гарний конвертик! Я теж саме робила з харчовою тонкою плівкою - замість павутинки. Про павутинку лише зараз задумалась, єдина незручність в плівці - вона занадто тонка і важко її рівно розкласти, мабудь з павутинкою простіше))) Також коли тільки починала створювати листівки, за основу брала картон звичайний білий, то коли приклеєте на блискучу сторону серветку, вона з часом буде відставати. Такщо краще брати Ватман, як і пропонує автор, і по вартості це більш вигідно)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Так, павутинкою набагато простіше чим плівкою.. я також пробувала якось з плівкою працювати - більше не хочу) стільки мороки))

      Видалити