Бажаючих стати спонсором блогу "Завдання для душі", просимо писати на адресу zdd.blog@gmail.com. Будемо дуже вдячні за співпрацю!

Шановні учасники завдань! Якщо ви, по результатах одного з наших завдань, стали власником призу або ж запрошеним дизайнером, але так і не отримали призу чи умов завдання, напишіть нам на адресу zdd.blog@gmail.com.

Через високу вартість відправки, із жовтня 2013 року безкоштовна доставка призів здійснюється лише по території України. Сподіваємось на ваше розуміння!
______________________________________________

З березня 2014 року наш блог йде у творчу відпустку. Про наше повернення Ви дізнаєтесь із публікацією нового завдання!

середу, 31 жовтня 2012 р.

Скрап-печворк підставка або розумна утилізація обрізків. МК від Валентинки

Привіт, наші улюблені читачі!
 Минулого тижня стартувало спільне завдання із блогом "Бумажное вдохновение" Печворк-скрап
Техніка печворку чи клаптикового шиття дуже гарно поєднується із скрапом, та дозволяє вигідно використовувати кожен відрізаний клаптик паперу чи тканини.

Покажу я свій варіант бюджетної підставки для робочого місця.


Я використала: картон (можна бобіну від скотчу), крафт-папір, обрізки паперу, паперовий шпагат, клей.

Найзучніше за основу брати бобіну від скочта, але сьогодні в мене такої не знайшлося)) зате знайшовся картон) Підстака в мене планується для ручок-олівців, тому з картону відрізала смужку шириною 9 см. Ви можете використати, наприклад, коробку від цукерок, або будь-який достатньо плотний і гнучкий картон. Шоб заготовка була достатньо жорсткою, я намотала кілька шарів, які між собою змазала клеєм ПВА. Можна також зробити квадратку заготовку або будь-якої іншої форми.


Зсередини її обклеїла крафт-папером, так мені більше підходить по кольоровій гаммі), вирізала та вклеїла дно із картонної коробки.


Як видно по фото, я заздалегідь запаслась клаптиками паперу. Вирізала із різних залишків квадратики по 2,5см та затонувала краї чорнилом.


Тепер починаю у довільному порядку обклеювати піставку, змазуючи її клеєм.


Тут сіли батарейки.. поки вони заряджались, я доклеїла свою підставку та зробила ше одну для скрепок та гумки, які постійно приходиться шукати на столі із творчим "порядком"))  В діаметрі десь 12см, висотою лише 3см. Провела з нею всі вищеописані маніпуляції.


Отримала такий результат:


Далі починаю декорування. Обклеюю пареровим шпагатом, який знайшла на горищі, залежі ще ж радянських часів)) та колись ходила просити в кондитерський магазин, де таким шпагатом перев'язують тортики))


З того ж шпагату роблю квіточки по ось цьому МК. Все просто, нарізала смужок приблизно 7 см, розкрутила, лише кінці залишила нерозкрученими, перектутила один раз по середині - отримала подвійну пелюстку. Таких роблю три для однієї квіточки, складаю між собою, склеюю.


Далі підрізаю пелюстки до потрібного мені розміру, краєчки трішки закручую, мені так подобається) В серединку причепила таку металеву штуку-заклепку, куплену в фурнітурному магазині))


Клею квіточки на підстаку, по штагату та квіточках проходжуть трішки чорнилом. 
Ось такий 'населений пункт' для мого приладдя живе на робочому столі)) Третя, точніше перша)), підставка зроблена на основі бобіни від скочку для "Печворк-скрапу".


Як бачите, все просто! Варіантів оформлення тут безліч! Скрап-обрізки можна замінити глянцевим журналом, шпагат можна спробувати скрутити із зволоженого паперу або ж замінити на обрізки тканини чи стрічки.. як підкаже Ваша фантазія!

Надихайтесь та творіть разом з нами!
Ваша Валентинка♥

12 коментарів:

  1. Красиво і просто! Супер! Паперовий шпагат я ще у будівельних супермаркетах бачила, треба придбати))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Так, в будівельному супермаркеті я також бачила, і не тільки пареровий) Там взагалі багато чого можна використати для рукоділля)

      Видалити
  2. Дуже класно! Валя, ти молодчинка! Дякую!

    ВідповістиВидалити
  3. Цветы выполнены в технике Тваст-арт. На фоне всего многообразия скрап-материалов - старые техники почти забыты. Рада, что здесь вспомнили о Твист-арте.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. оо.. дякую! навіть не знала про таку техніку, але тепер біжу розпитаю ґуґла про неї))

      Видалити
    2. Господи :(, я с ошибкой написала: твист-арт. Я вот тут ее образец показывала http://omsk-scrapclub.blogspot.de/2012/10/6-world-card-making-day.html. Прошу прощения! Недаром я сегодня новые очки заказывала :(.

      Видалити
    3. Мы с ней очч давно знакомились http://www.supersadovnik.ru/hmforum/post.aspx?id=55681

      Видалити
    4. дякую за посилання! багато цікавого! шкода лише, що в звичайних магазинах немає кольорового паперового шпагату.. принаймі я досі не зустрічала)

      Видалити
    5. У нас в хоббийном магазине они лежат там, где подарочные пакеты, т.е., м.б., в других отделах надо искать, если, конечно, хочется найти.

      Видалити
  4. Валь,мк крутий..)собі стаканчики з бобіни зробила..стоїть собі звичайний білий...а задекорую тепер по твоєму мк..)

    Дякую,люба)цьом

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Обов○язково похвались результатом! Цьом і тобі)

      Видалити