Бажаючих стати спонсором блогу "Завдання для душі", просимо писати на адресу zdd.blog@gmail.com. Будемо дуже вдячні за співпрацю!

Шановні учасники завдань! Якщо ви, по результатах одного з наших завдань, стали власником призу або ж запрошеним дизайнером, але так і не отримали призу чи умов завдання, напишіть нам на адресу zdd.blog@gmail.com.

Через високу вартість відправки, із жовтня 2013 року безкоштовна доставка призів здійснюється лише по території України. Сподіваємось на ваше розуміння!
______________________________________________

З березня 2014 року наш блог йде у творчу відпустку. Про наше повернення Ви дізнаєтесь із публікацією нового завдання!

середу, 5 грудня 2012 р.

Дзвоник на ялиночку. МК від Валентинки.

Привіт! До нового року багато із нас не тільки готують рукодільні подарунки близьким і рідним, а й майструють іграшки для ялиночки! Сьогодні я покажу вам достатньо простий і бюджетний варіант дзвоника. Хоча він у нас не буде дзвеніти, але його вагу чудово витримає гілка ялинки!


На дзвіночок у нас перетвориться маленький пластиковий горщик, у який зазвичай саджають кактуси)) Їх я купила по 60 коп. за штуку.


Такі горщички на дні мають дірочки і невеличкі ніжки) Ніжки зрізаю ножем і трішки зашкурюю наждачкою. Потім роблю дірку шилом для шнурочка. Рекомендую дірку робити саме на цьому етапі, бо далі це буде зробити важче. Дуже важливим є зробити її саме по центру, шоб наш дзвоник не перекошувався на один бік! Із картону вирізаю кружечок по діаметру дна горщика, приклеюю і перебиваю дірку на картон. Ось наша заготовка готова)) Далі декорувати можна як завгодно, у мене це декупаж. 

За допомогою спонжика і шпатлівки по дереву роблю фактурний фон, просто чпокаючи) як при фарбуванні. Чим більше шпатлівки, тим грубшою буде фактура. Бусинку, яку прив'яжу знизу, також прочпокала) шпатлівкою.



Штаплівка сохне доволі швидко, але я не чекаю, а допомагаю собі феном))

Далі фарбую майбутній дзвоник і бусинку у потрібний колір та вирізаю-вириваю мотив із серветки. Можна не переживати за те, шо у вирізаного елемента буде видно перехід, фактурна поверхня скриє всі недоліки, та ще й не буде клопоту з домальовуванням плавного переходу кольору, якщо не вийшло замішати фон тон в тон)


Традиційним способом, за допомогою розведеного ПВА та пензлика, приклеюю мотив на дзвоник. 
Приклеювати мотив на таку фактурну поверхню набагато легше чим на гладку, оскільки тут не видно ніяких складок!
Акриловим лаком закріпляю красу) Після висихання протягую шнурочок через бусинку і дірку в дзвіночку. Зав'язую ґудз, відмірявши довжину на якій буде висіти бусинка, під бусинкою також зав'язую ґудз. Зверху формую петлю і.. ще один ґудз)) Причіпляю бантик і.. любуюсь результатом))



Про можливість перетворити горщик у дзвоник я дізналась на своєму першому МК по декупажу, який проводила чудова майстриня Оля із Бамбетля, за що їй дуже вдячна!

Надихайтесь та творіть разом з нами!

Ваша Валентинка♥

5 коментарів: