Бажаючих стати спонсором блогу "Завдання для душі", просимо писати на адресу zdd.blog@gmail.com. Будемо дуже вдячні за співпрацю!

Шановні учасники завдань! Якщо ви, по результатах одного з наших завдань, стали власником призу або ж запрошеним дизайнером, але так і не отримали призу чи умов завдання, напишіть нам на адресу zdd.blog@gmail.com.

Через високу вартість відправки, із жовтня 2013 року безкоштовна доставка призів здійснюється лише по території України. Сподіваємось на ваше розуміння!
______________________________________________

З березня 2014 року наш блог йде у творчу відпустку. Про наше повернення Ви дізнаєтесь із публікацією нового завдання!

четвер, 12 вересня 2013 р.

Два дні із Encza

Доброго дня наші любі читачі! Сподіваюся назва вас заінтригувала)) 
Сьогодні мова піде про одну дуже відому польську майстриню. Серед українських скраперів вона більше відома під псевдонімом Encza (ось тут може познайомитися з її творіннями), а я ,kopiyo4ka, тепер її знаю як дуже веселу, позитивну, креативну і просто чудову людину, яку звати Анна:


6-7 липня цього року мені пощастило побувати на її майстер-класах, які проводилися у Вроцлаві, потрапити на який було дуже просто! Достатньо зв'язатися по електронній пошті з організаторами або безпосередньо з майстринею, до якої ви хочете втрапити на МК.

Формат проведення таких заходів дещо відрізняється від українських аналогів тим, що МК проводить не одна майстриня! Це свого роду марафон, який тривав три дні, протягом яких можна втрапити на різноманітні семінари, МК і презентації. А найголовніше - це можливість поспілкуватися з улюбленими майстрами. 
Ви можете спостерігати за творчістю людини багато років, але побувати на її МК один раз того варте. Це свого роду маленька пригода!))

А тепер про сам МК. Отже, із собою мені необхідно було мати: макетний коврик, канцелярський ніж, ножиці, лінійку, улюблене чорнило для тонування  і фото розміром 8,5 х 6,5 см. Усі інші матеріали (папір, декор і т. д.) пані Анна підготувала сама. 
Тривалість МК три години, протягом, яких майстриня жодного разу не сіла! Вона підходила до кожного учасника, допомагала, розказувала багато про композицію, поєднання кольорів, використання декору, а також дуже багато уваги приділяла об'єму (на який я до цього часу взагалі не звертала уваги). В своїх роботах  вона активно використовує техніку 3D. Нашаровує до 5-6 "поверхів" різноманітного декору і в результаті робота ніби оживає, стає фактурною, об'ємною. Набагато цікавіше дивиться, ніж листівки, які виконані в одній площині.
Тонуванню деталей декору також приділялося багато уваги. Адже саме така техніка надає роботі глибини. 

Протягом першого дня ми виготовляли "Рамочку на букві". Ось кілька найяскравіших робіт:

і мій варіант:
Зверніть увагу на те, що майже всі деталі знаходяться одна над одною, тобто майже не доторкаюся! Це все за рахунок клеєвих квадратиків. Ефект неймовірний.

А наступного дня створили "Просторові листівки":







Скільки можливо варіацій з використанням однакових інструментів і наборів матеріалів, і як виглядає робота із застосуванням просторової техніки!

Про МК від Encza можна говорити ще багато, але найкраще все ж таки відвідати його особисто! Це неймовірний досвід! 

А тепер кілька фото, які пані Анна люб'язно дозволила використати в статті)))








Сподіваюся, що в цій статті кожен для себе відкриє щось нове і надихнеться на нові неймовірні роботи, з якими зможе прийняти участь в нашому завданні "Чарівні манускрипти"!

8 коментарів:

  1. какая красота! здорово было попасть на такой марафон!

    ВідповістиВидалити
  2. О, як чудово! Ірино, а на якій мові велися МК? А візу було складно отримати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую) МК були на польській мові, але вона є досить схожа з українською....крім тога багато показували....оскільки я була єдиною іноземкою))) то пані Анна спеціально підходила щоб показати і пояснити мені і питала чи все зрозуміло. візу отримати легко, але треба планувати заздалегідь, бо щоб потрапити у візовий центр треба зареєструватися на сайті наперед, бо там велика черга і інколи треба чекати 2 місяці щоб тільки подати документи. саму візу роблять протягом 5 робочих днів)

      Видалити
    2. Ірино, дякую дуже за відповідь!

      Видалити
  3. Ууу, як класно!))) Дійсно неймовірний досвід!))

    ВідповістиВидалити
  4. Фантастично! Я обожнюю Енчу і її роботи! Іринко, по-доброму заздрю тобі, що ти мала таку чудесну нагоду відвідати її МК! На жаль, моя польська не настільки добра, щоб я могла вільно спілкуватися з майстринею :( Але все-одно класно було б запросити її якось в Україну!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. )))) моя польська також бажає кращого))) тут майстриня була дуже уважною...і старалася використовувати слова, які більше схожі на українські....крім того там було багато майстринь. які ще в школі вчили російську. так що спільну мову можна знайти))

      Видалити
    2. Класно, цю людину справді є за що поважати!

      Видалити