Бажаючих стати спонсором блогу "Завдання для душі", просимо писати на адресу zdd.blog@gmail.com. Будемо дуже вдячні за співпрацю!

Шановні учасники завдань! Якщо ви, по результатах одного з наших завдань, стали власником призу або ж запрошеним дизайнером, але так і не отримали призу чи умов завдання, напишіть нам на адресу zdd.blog@gmail.com.

Через високу вартість відправки, із жовтня 2013 року безкоштовна доставка призів здійснюється лише по території України. Сподіваємось на ваше розуміння!
______________________________________________

З березня 2014 року наш блог йде у творчу відпустку. Про наше повернення Ви дізнаєтесь із публікацією нового завдання!

четвер, 26 вересня 2013 р.

ТОП-5 по першому розвороту СП "Альбом з душею"

Дорогі читачі та гості нашого блогу) Сьогодні ми підводимо підсумки по першому розвороту альбому в рамках СП "Альбом з душею". Ми дуже вдячні за те, що ви творите разом з нами чудові роботи))) Обрати найкращих було складно, оскільки всі розвороти хороші, кожен зі своїм стилем, зі своєю душею)
Але вибір зроблено і ми оголошуємо ТОП-5)))))
Дівчатка, забирайте собі в бложики банер))) Вітаємо вас)
Всім бажаємо гарного настрою та творчого натхнення)))

середа, 25 вересня 2013 р.

СП "Альбом з душею" - 2 етап.

Добрий день всім читачам та гостям нашого блогу))) Сьогодні розпочинається другий етап нашого з вами СП по альбому) Ми дуже раді, що проект припав вам до душі і до нас приєдналися такі чудові дівчата))) Ваші перші розворотики різні, але кожний зі своєю родзинкою, зі своїм шармом) Зовсім скоро ми оголосимо ТОП кращих розворотів по 1 етапу, ну а поки розпочинаємо роботу над другим розворотом до ваших альбомів)))



Обов"язкові елементи другого розвороту:
  1. Висічка (з чипборду, паперу, тканини).
  2. Брадц(и).
  3. Стрічка (рос. "ленточка")
Як і на попередньому етапі, спочатку підбираємо папір для наших сторіночок та приблизний декор) Складаємо композицію)
Далі я вирішила додати на ліву сторінку листочок з камінчиками)

А також вирішила зробити під фото карманчик із цупкої кальки для додаткових фото чи записочок) Для цього приклеюємо підложку для фото на кальку та пристрочуємо її на машинці по контуру)

Далі пристрочуємо наш карман до сторінки з трьох сторін, залишаючи одну сторону вільною)

Наш карманчик готовий) Далі додаємо трохи декору і сторіночка готова)

Тепер переходимо до іншої сторінки) Тут я вирішила зробити книжку-розгортку на 5 фото) Для цього беремо акварельний папір, приклеюємо нашу підложку, зайве обрізаємо по довшій стороні паперу) Виходить ось так)

Далі бігуємо нашу заготовочку та складаємо книжечкою, як показано на фото)

Частину паперу, що виступає, також бігуємо і загортаємо) В нас виходить ось така гармошка)

Тепер на зворотні сторони додаємо ще три підложки та приклеюємо за маленькій хвостик нашу конструкцію ось так)

Далі додаємо ще одну (п"яту) підложку та пристрочуємо її на машинці до основного аркуша сторінки) Я вирішила зробити двокольорову підложку)

Додаємо анкер, щоб наша книжечка-розгортка не розкривалась) 

Та декоруємо нашу сторіночку) В мене вийшло ось так)

 

І мій розворот повністю)))

Ваші розвороти ми чекаємо протягом 10 днів - до 04 жовтня включно)))

неділя, 15 вересня 2013 р.

СП "Альбом з душею" - 1 етап

Добрий ранок любі читачі та гості нашого душевного блогу))) Сьогодні ми розпочинаємо робити перший розворот до альбому))) Дуже сподіваємся, що проект буде вам цікавим і на його фініші в нас з вами вийде багато гарних альбомів, що будуть зберігати найдорожчі спогади))))


Нагадуємо вам, що ми будемо робити альбом довільної тематики та формату, з довільним кріпленням, але в рамках СП необхідно буде зробити 6 розворотів (12 сторінок) та обкладинку) Також на всіх етапах вам будут запропоновані обов"язкові елементи для кожного розвороту) На кожний етап відводиться 10 днів, але ви будете мати змогу додати свої розвороти пізніше, якщо, наприклад, вам не вистачить часу) Ліфтинг мого альбому дозволяється))) Наприкінці кожного етапу ми будемо обирати ТОП накращих розворотів, а в кінці проекту - ТОП переможців та одного головного переможця, якому дістанеться приз від нашого спонсора - інтернет-магазину ScrapUA - чудовий набір паперу від Echo Park)


Спільний проект буду вести я, Galinushka (Галина).

Отож, розпочинаємо))))

Обов"язкові елементи першого розвороту:
  1. Кишенька (кармашек) або/чи конвертик.
  2. Тег (або для запису, або як елемент декору).
  3. Розкладушка для декількох фото.
Мій альбом буде присвячений маленькій дівчинці, яка любить все яскраве)))) Формат мого альбому 21 на 26 см по обкладинці, самі ж сторінки - 20 на 25 см. Я в роботі буду використовувати нову гарну колекцію від ММЕ "Kate and Ko" - папір, чипборд, наклейки, брадц, а також разні стрічки, квіточки та інший декор)
З чого я завжди починаю роботу? Звісно, з головного - необхідно підібрати папір)))  Я обираю папір для основи сторінок (той, що знизу) та для підложок під фото (той, що зверху)
Далі визначаюсь з розташуванням елементів композиції на сторінці, враховуючи наші обов"язкові елементи)
В мене на одній сторінці буде конвертик, а на іншій - кишенька з цупкої кальки для фото УЗІ та тегу для записів) Також я одразу підбираю паперові скотчі)
Додаю ще чипборд та брадц) Ось така розкладка мене влаштовує) Тому залишаю її саме такою)
Далі займемося розкладушкою для фото) Відразу скажу про розміри підложки - він залежить від вашого кутового дироколу) Для мого дироколу (для фото 10*15 см) я роблю підложку розміром 11,4*16,6 см. Далі беру аркуш паперу для акварелі та приклеюю цю підложку на нього, залишаючи декілька мм з двох сторін, ось так)
Обрізаємо зайве та бігуємо, щоб скласти нашу книжечку)
Ось, що в нас вийшло)
Далі я прошиваю зовнішню частину підложки на машинці, а з внутрішньої сторони клею другу підложку)
 
Потім прошиваємо (або підклеюємо) всі елементи на сторіночці.
Далі оформлюємо тег - обов"язковий елемент нашого розвороту - в мене він буде призначений для запису та буде ховатися до кишеньки з кальки)
Ось така сторіночка в мене вийшла)
 
Далі все теж саме ми робимо з іншою сторіночкою і в результаті маємо готовий розворот)
 
 
Ну, що ж, тепер ми з нетерпінням будемо чекати на ваші перші розвороти)))) Творіть разом з нашим душевним блогом))))

четвер, 12 вересня 2013 р.

Два дні із Encza

Доброго дня наші любі читачі! Сподіваюся назва вас заінтригувала)) 
Сьогодні мова піде про одну дуже відому польську майстриню. Серед українських скраперів вона більше відома під псевдонімом Encza (ось тут може познайомитися з її творіннями), а я ,kopiyo4ka, тепер її знаю як дуже веселу, позитивну, креативну і просто чудову людину, яку звати Анна:


6-7 липня цього року мені пощастило побувати на її майстер-класах, які проводилися у Вроцлаві, потрапити на який було дуже просто! Достатньо зв'язатися по електронній пошті з організаторами або безпосередньо з майстринею, до якої ви хочете втрапити на МК.

Формат проведення таких заходів дещо відрізняється від українських аналогів тим, що МК проводить не одна майстриня! Це свого роду марафон, який тривав три дні, протягом яких можна втрапити на різноманітні семінари, МК і презентації. А найголовніше - це можливість поспілкуватися з улюбленими майстрами. 
Ви можете спостерігати за творчістю людини багато років, але побувати на її МК один раз того варте. Це свого роду маленька пригода!))

А тепер про сам МК. Отже, із собою мені необхідно було мати: макетний коврик, канцелярський ніж, ножиці, лінійку, улюблене чорнило для тонування  і фото розміром 8,5 х 6,5 см. Усі інші матеріали (папір, декор і т. д.) пані Анна підготувала сама. 
Тривалість МК три години, протягом, яких майстриня жодного разу не сіла! Вона підходила до кожного учасника, допомагала, розказувала багато про композицію, поєднання кольорів, використання декору, а також дуже багато уваги приділяла об'єму (на який я до цього часу взагалі не звертала уваги). В своїх роботах  вона активно використовує техніку 3D. Нашаровує до 5-6 "поверхів" різноманітного декору і в результаті робота ніби оживає, стає фактурною, об'ємною. Набагато цікавіше дивиться, ніж листівки, які виконані в одній площині.
Тонуванню деталей декору також приділялося багато уваги. Адже саме така техніка надає роботі глибини. 

Протягом першого дня ми виготовляли "Рамочку на букві". Ось кілька найяскравіших робіт:

вівторок, 3 вересня 2013 р.

Спільний проект "Альбом з душею" - організаційний пост)

Добрий день, любі наші))) Зовсім скоро в нашому блозі стартує спільний проект "Альбом з душею", який буду проводити я, Галина Проценко (Galinushka).

Зараз, у час цифрових технологій, ми звикли зберігати фото у комп"ютері, на дисках, флешках тощо. Але, звісно, перегляд фото на комп"ютері в жодному разі не замінить перегляд тих же фото в альбомі!!!!!!!! Зовсім нещодавно я їздила в гості до своєї бабусі і з таким задоволенням дістала усі наші сімейні альбоми, передивилась кожну фотокарточку, так було приємно зануритись в минуле... До чого я все це веду? А до того, щоб ми з вами своїми руками зробили душевні альбоми, які, ось так як я, в майбутньому відкриють наші діти, онуки, правнуки....

Отже, 15 вересня (15 сентября) ми розпочнемо робити разом з вами чудові альбоми)))


Організаційні моменти:
1) Тематика альбомів довільна - тобто, ви можете робити будь-який альбом (дитячий, шлюбний, сімейний, альбом про подорож тощо);
2) Формат та кріплення альбому довільні;
3) На кожному етапі вам будуть запропоновані обов"язкові елементи, які мають бути присутні у ваших розворотах;
4) Всього буде 6 обов"язкових розворотів (12 сторінок) та обкладинка - тобто, всього 7 етапів;
5) На кожний етап буде відведено 10 днів (але лінки будуть відкриті впродовж усього проекту, щоб ви змогли додати свої розвороти в будь-яку мить);
6) По закінченню кожного етапу ми будемо обирати ТОП найкращих розворотів, а в кінці проекту буде обраний переможець з найкращим альбомом, якому дістанеться приз від нашого чудового спонсора - магазину ScrapUA - ось такий набір паперу)))
Перелік матеріалів, які вам знадобляться в процесі роботи над альбомом:
- папір для основи сторінок (акварельний папір, кардсток, пивний картон);
- скрап папір (на альбом з 12 сторінок я використовую майже два набори паперу 30*30см);
- чіпборд, висічки, наклейки (бажано із тієї ж колекції, що і папір);
- гудзики та брадци;
- клейкі матеріали - клей, двосторонній скотч (я користуюсь клеєм "Момент Кристал" та "UHU")
- тканина на обкладинку (та фліс або синтепон для м"якості обкладинки);
- різні квіточки, листочки, стрічки та мережево;
- інший декор.

Будемо дуже вдячні, якщо ви розкажете у своїх блогах про наш СП)))) Забирайте собі банер нашого проекту та вкажіть, будь-ласка, в коментах, якщо маєте бажання приєднатись до нас))))

Ми сподіваємся, що в нас буде гарна велика та душевна компанія, і в результаті нашої співпраці ми отримаємо велику кількість чудових альбомів, в яких буде зберігатись ваші сімейні історії))))

Успіхів вам та творчого натхнення))))

P.S. Якщо у вас виникли питання - задавайте їх, будь-ласка, в коментах:-))))